מאיזה חומרים מכינים ריהוט רחוב?
כמו בתחומים רבים בהם חלו שינויים בשנים האחרונות הן בעקבות הפיכות טכנולוגיות כאלה ואחרות, הן בעקבות חדשנות בחומרי הגלם עצמם והן כתוצאה מצרכים אשר עולים ומתעוררים פתאום, גם בתחום של ריהוט רחוב חלו שינויים. אם בעבר כל מה שהיינו רואים ברחוב היו אלו כמה ספסלים פשוטים ממתכת או מיציקת בטון, פחי אשפה ותו לא היום מדובר במהפכה עיצובית בה אנו נתקלים בשדות תעופה, רכבת ישראל, תחנות אוטובוס, מרחבים פתוחים, פארקים ציבוריים, מוסדות חינוכיים, אוניברסיטאות וכמובן גם ברחוב עצמו.
קחו לדוגמה את מתחם הבימה – שילוב בין עיצוב אדריכלי יוצא דופן, מתן מענה לצורך של הקהל התל אביב וגם זה המגיע מבחוץ לצד נוחות ופונקציונליות המשתלבת בהרמוניה עם הנוף של המקום. גם בבריכות ציבוריות ובחוף היום אנו רואים שינוי נדיר שבא כמובן לטובתנו המבקרים. השאלה היא מאיזה חומרים מכינים ריהוט רחוב?
חומרים עמידים
אז מכיון שמדובר בריהוט אשר נמצא באופן קבוע או חלקי בחוץ, זה חייב להיות ריהוט אשר מיוצר מחומרי גלם עמידים לכל מזג אוויר בין אם זה שמש, לחות גבוהה, יובש, חום, רוח, ברד וכן גם לעתים בצפון הרחוק ובירושלים שלג. מסיבה זו הבחירה תהיה לרוב יציקות בטון, אלומיניום, שאר מתכות אשר עמידות לכל מזג אוויר וכמובן שילובים ונגיעות של עץ אשר עובר תהליכי חיטוי ואיטום מיוחדים וכך הופך עמיד בכל מזג אוויר וכמובן גם בפני מזיקים.
חומרים שאינם דורשים תחזוקה גבוהה
בשונה מריהוט אותו אנו ממקמים בביתנו או במרפסת הפרטית שלנו, אותו אנו יכולים לתחזק אחת לתקופה בעצמנו או בעזרת חברת ניקיון או בעל מקצוע מהתחום, ברחוב זה מעט יותר בעייתי. ראשית כל מדובר בכמות גדולה של רהיטים אשר תחזוקה גבוהה שלהם ולעתים תכופות תגזול משאבים רבים. זו הסיבה שבוחרים בחומרי גלם שמצד אחד הם עמידים וחזקים מאוד ומצד שני אינם דורשים תחזוקה כלל וכלל. הניקיון שלהם נעשה לרוב באופן טבעי בעונת החורף ואם מדובר בעץ למשל, אחת לכמה שנים מבצעים חידוש של העץ הכולל שיוף וצביעה מחדש.
חשוב לזכור שגם עם חומרי גלם אלו ניתן לעשות המון דברים יפים, ליצור שלל של עיצובים דקורטיביים מכל מיני השפעות ולבצע התאמות לאוכלוסייה של אותו מקום, לצרכים של הקהל ולחלל עצמו.
Comments
No comment yet.