למה צריך אבקות חלבון?
אבקות חלבון הן אחד מתוספי התזונה שמשמשים ספורטאים מקצועיים או אנשים שמתחרים בענף שבו למסת השריר והגוף יש חשיבות. אולם הן אינן אבקות גיינרים שמיועדות לעלייה במשקל הגוף בכלל. ההבדל הבסיסי הוא שגיינר הוא ארוחה שלמה באבקת שמיועדת למי שאינו יכול או אוהב לאכול כמויות כדי להעלות במסת הגוף, ואבקת חלבון מיועדת לאנשים שאכלים מאוזן אך זקוקים לתגבור של בניית מסת שריר בגלל העומס הגדול שהם מעמיסים עליו. בלי זה, השריר לא יבצע את המוטל עליו והם לא יצליחו להגיע להישגים וליעדים שהם מעמידים בפני עצמם בתחרויות ובאימונים בכלל. חשיבות אבקות החלבון גדולה אבל גם שם יש לדעת איזה מוצר נכון לכם ומהם השיקולים שבגללם אתם נוטלים אותן.
מה יש באבקות חלבון?
אבקות חלבון מכילות חלבונים איכותיים מאוד או שילוב שלהם, עם כמות מאוד זעירה של פחמימות וללא שומן. כלומר, הן ייעודיות אך ורק למי שזקוק לתגבור בנושא החלבון והגדלת מסת השריר. החלבונים שמרכיבים אותן הן בדרך כלל חלבון מי גבינה מעולה או תשלובת של חלבוני קזאין, אלבומין וסויה, וגם לפעמים תוספת מי גבינה. אין בהן הרכב תזונתי מושלם ולכן חסרים בהן מרכיבים נוספים כוויטמינים, מינרלים ופחמימות שנחוצות למי שמתאמן וזקוק לאנרגיה זמינה. אי אפשר להשתמש בהן כתחליף לארוחה אלא רק בנוסף לארוחה מאוזנת שמכילה את כל אבות המזון. את אבקת החלבון אפשר לצרוך בכל שעה של היום, וכאמור ללא ויתור על ארוחה מזינה.
למי מתאימה אבקת חלבון?
כאמור, מי שזקוק לעלייה במסת שריר מבלי להשפיע על התזונה שלו. לא מדובר באנשים שיש להם בעיה לאכול או שהם מתקשים להעלות במסת גוף בקלות הודות לאכילה. את האבקה לא לוקחים לפני שקיבלתם המלצה על כך מאנשי מקצוע ולאחר שהגעתם לרמה שמחייבת תגבור חלבון כזה. זה מותאם גם למבנה גוף ולחילוף חומרים נכון כדי לנצל טוב יותר את יתרונות החלבון. עומס של חלבון וצריכה מוגזמת שלו ללא צורך אינה מומלצת לאף אחד. כאשר לא אוכלים מאוזן ולוקחים אבקת חלבון היא לא מנוצלת נכון לתהליך בונה שריר והגוף יעדיף לנצל אותה כמקור לאנרגיה בגלל ויתור על פחמימות.
Comments
No comment yet.