למרות שישראל מדינה חמה, אל תתעלמו מחימום הבית
לא נחדש לכם אם נגיד, שישראל מדינה חמה מאוד. חודשי הקיץ, כמו יולי ואוגוסט, יכולים להביא עמם לעתים טמפרטורות בלתי נסבלות, שמכריחות את כולנו להישאר בבית עם המזגן. הדעה הרווחת, היא שבארץ הקודש אין ממש חורף. רוב חודשי השנה הם חמים, וכאשר אנחנו רואים שבמדינות אחרות יורד גשם ואזרחי אותן מדינות לבושים עם מעילים וצעיפים, אצלנו מסתובבים עם ביגוד קצר ומבלים שעות בים. יחד עם זאת, ולמרות אותה מחשבה, כי החורף כאן הוא קליל, שנה אחרי שנה, מוצאים את עצמם אנשים, בעיקר בחודשים ינואר ופברואר, קופאים מקור. הסיבה לכך, היא לא מזג האוויר החורפי, כמו העובדה, כי אינם מכינים את עצמם כמו שצריך לחורף.
אז בשביל לא למצוא את עצמכם מתכסים בעוד שכבה ועוד שכבה, בזמן שאתם יושבים בסלון באותם חודשים קרים, הנה מספר אופציות לחימום הבית, שיעזרו לכם להעביר את החורף הקרוב בנעימים.
מזגן– המובן מאליו. הרי הוא כבר קיים גם ככה בבית. המזגן יכול לשמש אותנו גם בחורף, ובתים רבים משתמשים בו על בסיס קבוע. בעוד אנו נוטים לחשוב כי המזגן נועד לחורף, האמת היא, שבמקרים רבים, הוא האופציה העדיפה גם בחורף. למרות שאנו נוטים לייחס לו צריכת אנרגיה גבוהה, המזגן בהחלט יכול להיות חסכוני יותר, על פני שיטות חימום אחרות (במיוחד מזגנים חדשים עם טכנולוגיות מתקדמות).
מפזר חום– מפזרי חום הם אלטרנטיבה נקודתית לכל אותם אנשים שמתקשים עם המזגן בחורף. המפזרים הם די נקודתיים, והם, סביר להניח, לא יחממו לכם את כל הבית. מצד שני, אם אין לכם צורך בחימום מאסיבי, אלא רק בחימום האזור הספציפי בו אתם שוהים ברגע נתון, הם פתרון ראוי.
תנורים– תנורי חימום מגיעים בצורות וסוגים שונים, כמו תנורי גז, תנורים חשמליים, או תנורי חימום בעזרת עצים. לכל אחד היתרונות והחסרונות שלו, מן הסתם. אך תנורים מפיצים חום גבוה, שבניגוד למזגן, לא מייבש את האוויר (תלוי כמובן באיזה סוג תנור בחרתם).
חימום תת רצפתי– המערכת המתקדמת ביותר כנראה. היא שקטה, אסתטית וחסכונית. את מערכת החימום התת רצפתי, מתקינים מתחת לריצוף, כך שאין שום גוף חימום או כבלים בבית. בנוסף, היא מפזרת חום נעים, אחיד וניתן לשלוט על הטמפרטורה הרצויה.
Comments
No comment yet.