מדוע כדאי להשקיע על הכנת מצגת להצגה בפני אנשים?
לא משנה בפני מי אתם עומדים, יש המון קריטריונים שמגדירים האם אתם מעבירים את המידע בצורה טובה, או חלקית. גם אם אתם מסבירים את עצמכם בצורה הטובה ביותר, ישנם כלים אשר עוזרים לכם להעביר את המידע בצורה טובה יותר, בצורה כזו שהשאר יוכלו להבין אתכם. במאמר זה נתרכז בכלי אחד עיקרי ובמשמעותו. הכלי החשוב ביותר הוא לא המצגת, אלא הכנת מצגת.
מדוע הכנת מצגת היא הכלי ולא המצגת עצמה?
מאז שיצאה האפשרות של הכנת מצגת, מלמדים את הילדים בבתי הספר להשתמש בכלי הזה, ולהכין בזכותו מצגות. כמובן שאי אפשר להשוות מצגת שמוצגת בפני חברה, אל מול מצגת של תלמיד כיתה א', אך ישנם לא מעט אנשים שמציגים מצגת בפני אנשי חברה גדולה, והמצגת נראית לא יותר טוב מהמצגת של התלמיד בכיתה א'. בשלב שהאנשים רואים כמה פרמטרים התחלתיים, הם מאבדים ריכוז במצגת, ומתחילים לשים לב לדברים השוליים של המצגת. מהם אותם דברים?
הפתיחה – בדומה לכריכה של ספר
הפתיח הוא החשוב ביותר, לימדו על פסיכולוגיית הצבעים, כיצד היא משפיע על האדם, ודעו איך לשלב את הצבע המתאים ביותר לתוכן הטקסט. הפתיח הוא המכריע באם האנשים בחדר ימשיכו להקשיב לכם או לא. שימו דגש על הדברים החשובים בפתיח בהתאם לנושא ההרצאה שלכם, זאת אומרת על נושא ההרצאה, כך תהיו בטוחים שכולם מחוברים עמכם לאותו נושא, והם מבינים את הראש שלכם.
שפת הגוף שלכם – אחת מההכנות של המצגת
כמובן היא לא באה עם קובץ המצגת, אבל שפת הגוף משפיע על תגובת האנשים, בין אם הם יגיבו ברצינות או בין אם הם ירגישו עייפות. ההצגה הטובה ביותר היא בעמידה, כך אתם תופסים שליטה על השיחה בחדר. דבר שני, דברו עם קול ברור וחד, אל תצעקו ואל תדברו חלש, תאזנו אותו. דבר שלישי, אל תסתירו את המצגת, ואל תעמדו במקום כשאתם בצד, הסיבה לכך היא שהגוף מרגיש חופשי יותר כשאתם זזים ומדברים, אבל מצד שני אם תעמדו מול המקרן, אתם עלולים להסתיר את המצגת.
שאר המצגת צריכה להיות בהתאם לפתיח ולשפת הגוף שלכם, לכן יישמו את שני הטיפים לעיל, ותסמנו וי על הכנת מצגת.
Comments
No comment yet.