5 פרמטרים בבניית ארון קודש
ארון הקודש הוא אחד מפריטי הריהוט העיקריים בבית הכנסת וניתן לומר כי בית כנסת ללא ארון קודש אינו נראה כמו בית כנסת. בארון הקודש מאחסנים את ספרי התורה, הספר הקדוש ביותר לעם היהודי וכיאה לארון חשוב כל כך, הוא צריך להיראות בהתאם. אז מהם הכללים לבניית ארון קודש? כיצד הוא אמור להיראות ומה פוסל אותו מלאחסן ספרי תורה בתוכו?
- תכנון הגודל של הארון – לפני שמתחילים לבנות ארון קודש יש לקחת מידות מהשטח בו הוא עומד להיות ממוקם (קראו בהרחבה באתר הזה). ניתן לקבל את השירות הזה מטעם החברה שבה מזמינים את ארון הקודש, הם ישלחו איש שירות מטעמם שיבוא למדוד את השטח בבית הכנסת ולפי זה ניתן יהיה לבנות את ארון הקודש בגודל המתאים ביותר.
- התאמת הגודל למספר הספרים – בתוך ארון הקודש מאחסנים את ספרי התורה ששייכים לבית הכנסת. ולכן, יש צורך להתייחס בעת תכנון הארון גם למספר ספרי התורה שאמורים להיות מאוחסנים בו בקביעות.
- עיצוב של ארון הקודש – ארון הקודש הוא רהיט שמאחסן את הדבר הקדוש ביותר שנמצא בבית הכנסת שהוא ספר התורה ולכן יש לעצב אותו בהתאם. כמו כן, הוא גם נחשב לפריט הריהוט המרכזי ביותר בבית הכנסת ולכן הוא חייב להיות גם המרשים ביותר.
- מיגון ארון הקודש – ספר התורה הוא רכוש בעל ערך גבוה מאוד ובעקבות גניבות שהתרחשו, החלו להקפיד על מיגון ארונות הקודש. ניתן להתקין בתוך הארון כספת משוריינת שננעלת באמצעות מפתחות או קוד מספרים. מלבד מניעת גניבות, יכולה הכספת גם להגן על הספרים מפני שריפות והצפות.
- היכן אסור למקם את ארון הקודש – למעשה, בניית ארון קודש אינה כוללת הלכות מסובכות מידי וגם אין משהו שיכול לפסול אותו מלשמש כארון קודש. מה שכן, יש שני דברים עיקריים שכן צריך להקפיד עליהם וזאת כדי למנוע ביזוי של ספרי התורה. ארון הקודש חייב להיות ממוקם על הקרקע ולא תלוי באוויר וכן אסור לישון מעל מבנה בו ממוקם ארון קודש.
קראו גם http://www.aronot-kodesh.co.il/eliyahu-the-profit-chair-for-sale
Comments
No comment yet.