האם המראות בחנויות בגדים מספרות לנו את האמת?
כמה פעמים הגעת הביתה, לאחר שקנית בגד שבחנות נראה עליך פיצוץ, מדדת אותו מול המראה בבית, וגילית שאיך נגדיר זאת מבלי לפגוע – את נראית בו פחות מוצלח מאשר נראית בחנות? האם השמנת בדרך? האם הבגד התכווץ לו? התשובה לכך היא פשוטה: לא ולא.
המאמר מאת – לול פאשן, אתר לקניית בגדי נשים באינטרנט.
אם ביקרת בילדותך בלונה פארק, את בוודאי זוכרת את חדר המראות. החדר, בו נכנסת אליו, ומכל מראה נשקפה גרסא אחרת של דמותך: האחת, גוצה ושמנמונת, האחרת ארוכה, גבוהה ורזה, השלישית, מרוחה לכל הצדדים. זה בודאי הצחיק אותך אז… כיום, כאשר את, כאישה נורמטיבית ורגילה, ממילא חושבת שאת צריכה להשיל ממשקלך מספר קילוגרמים (גם כאשר את לא!) – זה מצחיק אותך הרבה פחות…
איך מצליחות המראות בחנויות להונות אותנו?
ברוב המקרים, לא מדובר במראה מרזה (שאותה את זוכרת מהלונה פארק) אלא במספר טריקים פשוטים, שבצירוף חדוות השופינג עצמה והרצון המתמיד שלנו לראות את עצמנו רזות וחטובות, עושים את העבודה.
הטריק הבסיסי והעתיק ביותר: מראה קטנה מכפי מידותיך, המאלצת אותך לצעוד אחורה מספר צעדים, כדי שתוכלי לראות בה את גופך בשלמותו. מספר צעדים אלה יוצרים פרספקטיבה מטעה, כאשר התוצאה היא שאת נראית קטנה יותר.
בחנויות מסוימות אף מגדילים לעשות, וממקמים את המראות בתא מדידה צר עם תאורה לקויה, המאלצים אותך לצעוד אחורה כדי לראות את עצמך. ואז, קורים אחד משני הדברים: או שאת נראית לעצמך "קטנה" יותר, או שמחוץ לתא המדידה אורבת לך מוכרנית, שתספר לך עד כמה הבגד נראה אדיר עליך, ובכך, תסגור את המכירה. כך או כך – אבוד לך. J
אל המראות הצרות והארוכות, מתווסף טריק אופטי נוסף, השיפוע. במראה הניצבת בשיפוע, דמותך המשתקפת תיראה צרה וחטובה יותר.
עכשיו, אחרי השיעור הקצרצר באופטיקה ובאשליות אופטיות, איך מתמודדים?
כשאת יודעת מאיזה מראות להיזהר (מראות קטנות שאינן מכילות את גופך במלואו, מראות משופעות, או כאלה המוארות בצורה לקויה) זה קל מאד, פשוט בחרי לבחון את עצמך במראה אמינה, שאיננה נגועה באחד מהתחלואים הללו.
דרך התמודדות נוספת, היא היציאה לקניית בגדים עם אמא, בת, או חברה טובה, כזו שמפרגנת לך, אבל גם יודעת להגיד לך "הלו, לא בשבילך! את נראית בזה איום ונורא!". וכשהיא אומרת את זה, את יודעת שזה אמיתי, כנה ומכל הלב.
דרך התמודדות אחרונה ויעילה במיוחד היא קניית בגדים באתרי קניות באינטרנט. שם, אין מראות מרזות או מוכרניות הסובלות מעודף אסרטיביות, את יכולה לקנות כל בגד שמוצא חן בעיניך, מבלי שאף אחד ידחק בך להגיע להחלטה שאיננה ההחלטה שלך ושלך בלבד. זו קנייה שאפשר לעשות בכל רגע ומכל מקום, כאשר כיום מדובר על עסקאות בטוחות ונוחות מאוד ועם תנאי החזרה הוגנים.
מראה מראה שעל הקיר – מי הכי פראיירית בעיר?
תפקידם של מעצבי החנויות והמוכרניות הוא למכור לך את הבגדים, זהו אמצעי הקיום שלהם. זכותך, מצד שני, להחליט שאת לא לוקחת חלק במשחק המכירות הזה ולא הולכת שולל אחרי מראות מטעות. בחרי בדרך ההתמודדות הנוחה לך ואל תתני שיוליכו אותך שולל.
Comments
No comment yet.