מדריך להנחת תפילין

כל טקס בר המצווה אחד הדברים המרגשים והמיוחדים שהוא מכיל זה, הנחת תפילין בציבור. תפילין לבר מצווה היא אות עבור הנער שהגיע לגיל 13, גיל המצוות, שכעת הוא רשאי להיות חלק מורשה בתפילה. על פי ההלכה, ביהדות, יש להניח תפילין רק בשעות היום המוארות ובימי חול, בעוד שבעבר היה נהוג להניח תפילין במהלך זמני תפילות. היום מניחים בזמן תפילת שחרית בלבד.
למעשה מדובר בכמה פעולות פשוטות שעל הנער ללמוד בהגיעו לגיל המצוות, להלן הסבר מפורט על המנהג היהודי שמרגש נערים רבים.
ערכת התפילין לכל נער
ערכת תפילין לבר המצווה כוללת בתוכה תפילין של היד ותפילין עבור הראש, עליהם יש תכנים ופסוקים מהתנ"ך שכוללים את השם של אלוהים. לכן יש קדושה גדולה שמיוחסת לתפילין וצריך לשמור עליו שלא ייהרס, יתלכלך או ייפגם חלילה. התחושה של הקדושה והכבוד לתפילין, זה מה שמעצים אצל נערים רבים את ההתרגשות לקראת הגיל הזה, שכן הם בשלב שכל נער מוסמך להיות אחראי על פריט קדושה חשוב ולהתנהל כמו המבוגרים במנהג של הנחת תפילין.
פעולת הנחת התפילין
ההנחה של התפילין מתחילה ב- "תפילין של יד" באזור הזרוע ומגיעה עד ל- "תפילין של ראש" באזור שהוא מעל המצח. אדם שנוהג לעשות שימוש ביד ימין על מנת לכתוב או להכווין או כל פעולה אחרת, יניח תפילין ביד שמאל, ואילו אדם אשר נוהג לעשות שימוש ביד שמאל לכל פעולה, יניח תפילין ביד ימין.
נהוג להניח את בית התפילין במרחק של שתי אצבעות מאזור המרפק בהטיה שהיא לכיוון של הלב. צריך לעשות סיבוב עם הרצועה שבע פעמים, במסורת החסידית ואצל יהודים יוצאי ספרד יש מנהג לכרוך את הרצועה של התפילין על אצבע האמה שבע פעמים מאזור הפנים אל החוץ ואצל האשכנזים, מהחוץ לפנים. יש להניח את בית התפילין במקום שבו מסתיים השיער על הראש ומהמקום שבו מתחיל המצח. הנחת תפילין שהיא על המצח עצמו לא מזכה את מי שמניח במצווה הנחת תפילין ולכן היא גם תהיה פסולה.