נשירת שיער: למה זה קורה וכיצד ניתן לטפל בבעיה?
נשירת שיער היא בעיה נפוצה, וסובלים ממנה לא מעט דברים ונשים. מאחר ומדובר בתופעה שמשפיעה באופן ניכר על הנראות, רבים מחפשים אחר פתרונות שונים על מנת לטפל בבעיה ולחזור למראה שופע. מדוע נגרמת נשירת שיער וכיצד רצוי לטפל בבעיה? התשובות בהמשך המאמר.
כשהשיער מתחיל לנשור
רגע לפני שנסביר על הסיבות שבגינן נגמרת נשירת השיער, חשוב לציין שנשירה של 100 שיערות ביום נחשבת כנשירה תקינה, והיא איננה מעידה על בעיה מסוימת. במקרים בהם כמות השיער שנושר גדולה מכך – הבינו את הסיבה הטמונה בנשירה, בררו על טיפול בנשירת שיער, וקבלו החלטה.
לנשירת שיער יש סיבות מגוונות, זו יכולה להיות הגנטיקה שמשפיעה, זו יכולה להיות נשירה שלאחר לידה (שאגב היא נורמטיבית, ולו בשל העובדה שבמהלך ההיריון השיער אינו נושר), היא עשויה לקרות בשל מחסור בוויטמינים ואפילו בעקבות מחלות דלקתיות בקרקפת. כדי לדעת כיצד לטפל בבעיה, יש להבין ממה הנשירה נגרמת. תחילה, מוטב לשלול מחסור בוויטמינים ולבצע בדיקת דם שגרתית (כדאי לבצע בדיקה כזו מידי 6 חודשים). לאחר מכן, אם הבעיה עדיין לא נפתרה, כדאי לפנות לרופא עור על מנת לאבחן את הסיבה לנשירה.
מהן אפשרויות הטיפול?
בתחום נשירת השיער יש מגוון רחב של אפשרויות טיפול, החל מתרופות סבתא ופתרונות טבעיים (כמו שימוש בשמן קיק, שמן זית ואפילו בשום), ועד לטיפולים רפואיים המצריכים מרשם רופא או התערבות רפואית.
בשוק קיים לא מעט תכשירים לטיפול בנשירה, החל משמפו נוגד נשירה ועד לתרסיסים ייעודיים (אותם לרוב ניתן להשיג רק באמצעות מרשם רופא). במקרים מסוימים ניתן לברר על טיפול השתלת שיער, אך חשוב לקחת בחשבון שמדובר בהליך רפואי והוא כרוך בתקופת החלמה.
מה מבין האפשרויות עדיפות? ובכן זה תלוי בבעיה, בכמות הנשירה והאם מדובר בנשירה שמובילה להתקרחות ניכרת. רצוי להתייעץ עם רופא ולא לקבל החלטה באופן עצמאי, ולו כדי שתוכלו לטפל בבעיה באופן הנכון ביותר בעבורכם.
נשירת שיער היא תופעה שמאפיינת לא מעט ישראלים, אך למרות שהיא ניכרת ומשפיעה על המראה החיצוני – טוב לדעת שיש טיפולים שעשויים לסייע בכך. בהצלחה.
Comments
No comment yet.