שידור לייב לאירועים – להגיע לכל מקום, בכל זמן, ולכל אחד

פעם, לפני עידן האינטרנט, המונח שידור לייב, שידור ישיר, היה שמור לערוצי הטלוויזיה. היה מדובר בהפקות שהיו עולות הרבה מאוד כסף ולכן רק מעטים היו יכולים לבצע אותן באמת ועוד בצורה רצינית.
כידוע, עידן האינטרנט שינה זאת מקצה לקצה. היום אפשר למצוא מגוון רחב של חברות אשר מסוגלות להרים הפקות בשידור לייב במגוון אירועים, בין אם זה לקהל הרחב ובין אם זה לקהל ספציפי, בין אם זה מהארץ ובין אם זה מחו"ל. היום גם אפשר למצוא רשתות חברתיות המאפשרות לכל אחד מאיתנו לשדר לייב ממקומות שונים, בתנאי כמובן שיש לנו את האמצעים, ויש קהל המעוניין לצפות בכך.
כמובן שיש הבדל בין שידור לייב לאירועים הנעשה בעזרת חברות מקצועיות המתמחות בכך, לבין שידור ישיר הנעשה דרך מכשיר סלולר על ידי אדם פרטי בעזרת רשתות חברתיות שונות. ההבדל הוא באיכות השידור, זמן השידור, איכות הצילום ועוד.
מה צריך לוודא כשעושים שידור לייב של אירוע?
בראש ובראשונה צריך לוודא שהשידור מצולם על ידי מספר מצלמות ואפשר לקלוט כל סיטואציה שמתרחשת במקום, בין אם זה על הבמה ובין אם זה על הקהל. המצלמות צריכות להיות מוצבות במקומות שונים באתר.
שנית, צריך לוודא שאיכות הרשת היא טובה מספיק בשביל שיהיה ניתן להעביר את השידור בלייב לכמות גדולים של צופים, כפי שמציעים Livegiving. אם האיכות לא תהיה טובה, אנשים לא יוכלו לצפות בשידור וליהנות ממנו.
שלישית, צריך לבחון שהשידור מגיע אל הקהלים הנכונים, בין אם זה דרך אתר ספציפי ובין אם זה דרך אתרים כלליים שמאפשרים להגיע אל כמה שיותר גולשים שירצו לצפות בו ויוכלו להפיק ממנו תועלת.